Umut Nayir İsyan Etti
giresundangelsin

Hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Umut Nayır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım'da şu ifadelere yer verdi.

“Değerli Giresunsporllar ve spor kamuoyuna”

“Son dönemde hakkımda çıkan haberler ve iddialar üzerine konunun merkezindeki kişi olarak süreci anlatma zorunluluğum doğmuştur. Bildiğiniz gibi 2021-22 sezonunda Giresunspor olarak zorlu bir ligde kalma mücadelesi verdik. Sezon içerisinde yaşadığımız maddi, manevi tüm olumsuzluklara rağmen sezonun son dakikasına kadar takımımın yanında yer aldım ve katkı sağlamak için tüm gücümle çalıştım. Her zaman saha içinde kaldım. Bu mücadelenin sonunda ise Giresun şehrini Süper Lig’de tutmayı başarmış olmanın gururunu tüm takım arkadaşlarımla birlikte yaşadım. Bu süreçte biriken alacaklarımdan doğan haklarım olmasına rağmen federasyona gitme yolunu tercih eden en son isimlerden biri oldum.

Yeni sezon hazırlıklarımı ve planlamalarımı Giresunspor’da devam etmek üzere gerçekleştirdim. Eşimin Giresun’dan ayrılmak istediğine dair asılsız iddiaların aksine doğacak olan çocuğumuza da uygun olacak bir ev tutup kirasını da peşin olarak ödedik. Olması gerektiği gibi sezon öncesi kampına da ilk günden dahil olarak yeni sezon için çalışmalarımı sürdürmeye devam ettim. Buraya kadar olan süreçten de somut bir şekilde anlaşılacağı üzere Giresun’da ve Giresunspor’da oynamaktan dolayı hiçbir hoşnutsuzluğum olmadı. Aksine bu şehrin mücadelesinde bir parça olmaktan büyük gurur duydum. Fakat gerçekliği bulunmayan bir takım iddialar ile benim Giresun’da kalmak istemediğime dair söylemlerde bulunuldu. Bunları kabul etmem mümkün değildir.

Kulüp kararıyla kamptan kadro dışı bırakılma sürecime gelecek olursak; geçtiğimiz günlerde geçmiş dönem alacaklarıma dair gerçekleşen görüşmelerde kulübümüz ödemenin bir kısmını çek ile yapmayı teklif edince ben de diğer futbolculara ödemeler yapılmışken farklı bir ödeme yöntemine tabii tutulmak istemediğimi belirttim. Başkanımız sıkıntı olmadığını ve ödemenin yapılacağını söylese de aynı günün akşamı arayarak alacaklarımdan vazgeçip sözleşmemin karşılıklı feshedilmesini teklif etti.

Bunun üzerine ben de ödeme yapılmadığı takdirde zaten haklı fesih yapabileceğimi kendisine belirttim. Görüşmelerin akabinde geçmiş alacaklarımın ödemesi gerçekleşti. Bu gelişmenin ardından gerçekliği bulunmayan bilgiler yayılmasına ve takıma yeni katılan oyunculara olumsuz konuştuğum gibi doğruluğu olmayan iddialar ile tarafıma yönelik takım içi itibarsızlaştırma çalışmaları yapılmasına ise üzülerek şahit oldum.

Kulüp tarafından verilen kadro dışı bırakılma kararının sanki ben izin istemişim ya da Giresun’da kalmak istemiyormuşum gibi lanse edilmesini kabul etmem mümkün değildir. Yeni sezon planlamalarımı Giresunspor’da devam etmek üzerine gerçekleştirdiğim yukarıda verdiğim somut örneklerle açık bir şekilde ortadadır. Bazı haber sitelerinde yer aldığı şekilde benim kamptan izin istediğim yönündeki ifadeler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Bir kez daha belirtmek isterim ki benim böyle bir isteğim olmamıştır. Kadro dışı bırakılma kararı kulüp tarafından bana iletilmiştir.

Tüm bu süreçlerin ardından Giresunspor’da istenmediğimi fark etmem üzerine sözleşmemdeki henüz doğmamış bütün alacaklarımdan feragat ederek ayrılmayı kabul etmemin ardından kulübümüzün sözleşmenin feshi için ekstra bir para istemesi ise süreci çözümsüz bir noktaya getirmiştir. Bu açıklamayı yapmamdaki sebep haklı veya haksız aramak değil, çarpıtılmış ifadelerle medyada yer alan bir sürecin yaşandığı şekilde bilinmesini istememden ötürüdür.

Sonuç olarak; yeni sezon planlamasında yer almamak sporun doğasında olan kabul edilebilir bir süreçtir. Ancak yukarıda bahsettiğim şekilde hayali sebepler ile bezeli etik dışı bir süreç ise ne sporun ne de insanlığın bir parçasıdır.” ifadelerine yer verdi.

Giresundan Gelsin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

istetiklagelsin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 33 29 1 90
2 FB  Fenerbahçe 33 27 1 86
3 TS  Trabzonspor 33 17 12 55
4 BJK  Beşiktaş 33 15 12 51
5 İBFK  Başakşehir 33 14 12 49
6 ÇRZ  Ç.Rizespor 33 14 13 48
7 KSM  Kasımpaşa 33 13 13 46
8 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
9 ALNY  Alanyaspor 33 11 10 45
10 SVS  Sivasspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 33 9 10 41
12 SAMS  Samsunspor 33 10 14 39
13 MKE  Ankaragücü 33 8 12 37
14 KYS  Kayserispor 33 10 13 37
15 KON  Konyaspor 33 8 13 36
16 GFK  Gaziantep FK 33 9 17 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 33 7 14 33
19 PNDK  Pendikspor 33 7 17 30

Reklam

makmedya

Giresun Nöbetçi Eczaneler

giresundangelsin
istetiklagelsin

E-Bülten Aboneliği