NE YAPSIN AKIL İLE ZEKÂ
giresundangelsin

İnsan; zekâsı ve aklı olan canlıdır. Güncel olması bakımından zekâ ile aklı şu şekilde tanımlayabiliriz. Zekâyı bir bilgisayarın işlemcisi olarak düşünüldüğünde, akıl o bilgisayarın işletim programına karşılık gelir.

Piyasada çok çeşitli işlemciler, o işlemcilerinde farklı performanslı olanları vardır. Performanslara göre de değerleri farklıdır. Zekâ da benzer şekilde. Dünyada yaklaşık yedi milyar farklı zekâda insan var.

İşletim sistemleri de öyle. Çok sayıda işletim sistemleri var. Hatta aynı üreticiler zaman içerisinde işletim sistemlerini geliştiriyorlar. Daha çok iş yapabilen sistemleri kullanıma sunuyorlar. Kullandığınız işletim sistemine bakın. Yıllar içinde kaçıncı sürümü olmuş. Aynı sürüm süreç içinde kaç kez kendini güncellemiş. Güncelleştirmezseniz sizi uyarıyor. “yeni güncelleştirmeler var” diyor. Biz de güncelleştiriyoruz. Biliyoruz ki bu güncelleştirmeler, sistemin bir açığının kapanması için veya işletim sisteminin daha iyi çalışması içindir. Kim güncelleştirmek istemez?

Diskinin kapasitesi düşük ve dolmuş. Dolduğunun da farkında olmayan kullanıcılar bir türlü güncelleştirme yapamazlar.

Osmanlıdan başlamak üzere günümüze kadar insanlarımızı sigaraya alıştırmak için nelerin yapıldığını üç bölüm halinde sizlerle paylaştım. Çoğu konuda anlaşamayan Müslümanlar, antikapitalistler, sosyalistler, komünistler, liberaller milliyetçiler, zenginler, fakirler, memurlar, işçiler, köylüler, şehirliler… sigara konusunda ne de güzel birliktelik gösteriyorlar? İşletim sistemini yazan zihniyet, bu farklı zihniyetleri ne de güzel işletiyor. Kalbimizin üzerinde tuttuğumuz o sigara paketlerine, her gün aidat öder gibi paramızı ödüyoruz.

Filistin’de, Irak’ta Suriye’de, Myanmar’da ve diğer Müslüman ülkelerinde meydana gelen olayları TV de seyrederken sinirlenen Müslümanlar, hatta din görevlisi, sinirini yatıştırmak için art arda sigarasını yakarken hiç düşünmez ki o sıkıntıları ortaya çıkaran sektöre destek oluyor.

Kahrolsun kapitalizm, kahrolsun faşizm diyen gençler, her gün kapitalizmin güçlenmesi için aidatını ödüyor. Sözüm ona efkârını dağıtmak için dal dal sigarasını tüttürüyor. Hiç düşünmüyor ki kahrolsun demekle kahır olunmuyor. Yepyeni işlemcilere ve işletim sistemine sahip olan gençler, 1601 yılında atalarınızla tanıştırılan bu kadar eski bir ürünü kullanabiliyorsunuz? Artık kendimizi güncellemenin zamanı gelmedi mi? Hiç mi okumuyorsunuz? Tütün ile ilgili tüm raporlarda, kullanımı gelişmemiş ülkelerde artış gösteren bir ürünü kullanarak mensubu olduğunuz ülkeyi gelişmemiş ülkeler sınıfında kalmasına razı oluyorsunuz?

Milli değerleri ile alay eden bir sektöre günlük aidatını ödeyen milliyetçilere ne demeli? Ödediği aidat ile milletinin parçalanmasına destek olurken herhalde tütün sektörünün tütünlerini yakarak iflas ettireceğini düşünüyor olmalı.

Özelleştirmeye karşı çıkan işçi ve memurlara ne demeli? Protesto gösterilerinde, çalıştıkları kurumları için, sermayeye yem etmeyeceğim diye bağırken iki nefes aldıkları sigara ile dünyanın en güçlü sermayelerinden birine destek verdiğinin acaba farkında mı?

Günümüzde arkadaşımıza su ısmarlayamazken, sigara ikram edenlerimiz var. Daha kötüsü buna teşekkür edenlerimiz. Zehirlendiğini bile bile teşekkür etmek!!!

Türkiye sigarayla savaş derneği verilerine göre;

2009 yılında 5.4 milyar paket sigara tüketerek 19.- milyar TL paramızı başta karbondioksit olmak üzere çeşitli kimyasallara dönüştürürken, devlet, 2009 yılında sigaradan 11 milyar TL vergiye gelirine karşılık, sağlık harcaması olarak 25 milyar TL nin üzerine harcama yapmıştır.

Asıl dikkat çeken taraf, sigarayı gelişen ülkeler ürettiği halde tüketilmesi için teşvik edilen ülkeler gelişmemiş ülkelerdir. Ayrıca gelişmiş ülkelerde eğitim ve öğretim oranı yükseldikçe sigara tüketimi azalmasına karşılık, ülkemizde üniversite öğrencileri arasındaki kullanım oranı ` civarlarındadır. Ne acıdır ki öğrenimin artması sigara açısından ülkemizi gelişmemiş ülkeler sınıfında tutuyor.

Sonuç olarak, zekâ ve akıl eğer “şuur” yoksa hiçbir işe yaramıyor. Toplumumuzda yeterli şuur olmayınca ne zekâ ne de akıl bir işe yaramıyor.

Giresundan Gelsin

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

istetiklagelsin

Puan Durumu

Takım OM G M P
1 GS  Galatasaray 33 29 1 90
2 FB  Fenerbahçe 33 27 1 86
3 TS  Trabzonspor 33 17 12 55
4 BJK  Beşiktaş 33 15 12 51
5 İBFK  Başakşehir 33 14 12 49
6 ÇRZ  Ç.Rizespor 33 14 13 48
7 KSM  Kasımpaşa 33 13 13 46
8 ANT  Antalyaspor 33 11 10 45
9 ALNY  Alanyaspor 33 11 10 45
10 SVS  Sivasspor 33 11 10 45
11 ADS  Adana Demir. 33 9 10 41
12 SAMS  Samsunspor 33 10 14 39
13 MKE  Ankaragücü 33 8 12 37
14 KYS  Kayserispor 33 10 13 37
15 KON  Konyaspor 33 8 13 36
16 GFK  Gaziantep FK 33 9 17 34
17 FKGK  Karagümrük 33 8 16 33
18 HTY  Hatayspor 33 7 14 33
19 PNDK  Pendikspor 33 7 17 30

Reklam

makmedya

Giresun Nöbetçi Eczaneler

giresundangelsin
istetiklagelsin

E-Bülten Aboneliği